ERYAMAN NOTER İSTİYOR

***Nüfusu 600bini bulan Etimesgut’ta 1 noter varken Yine nüfusu 600 bin olan Sincan’da 5 Noter bulunuyor.

Birçok hayati ihtiyaçlardan mahrum olan Eryaman’ın önemli ihtiyaçlarından birisi olan Noter bir türlü kurulamadı. Nüfusu 300 bine yaklaşmakta olan Eryamanın hala noteri yokken Etimesgut’ta ise nüfus 600 bin civarında olmasına rağmen hala 1 noter hizmet vermektedir bu da vatandaşların mağduriyetine sebep olmakta bir çok vatandaş noter işlemleri için başka ilçelere gitmekte. Mesela Etimesgut’la nüfusu hemen hemen aynı olan Sincan’da 5 adet noter varken Etimesgut’ta sadece 1 noter olması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Eryaman Sakinlerinden ve 3.Etap Eski Yöneticilerinden Yalçın Güner Adalet

Bakanlığına ve Noterler Birliğine 2007 ve 2014 yıllarında 2 ayrı verdiği dilekçeyle Eryaman’da Noter İhtiyacı olduğunu belirttiğini ancak gerekli sonuca gidilemediğini ve doyurucu cevap alamadığını belirterek Eryamanın kuruluşunda hiç banka yokken bugün birçok bankanın Eryaman’da şube açtığını Eryamanın birçok noktasında Bankamatiklerin bulunduğunu yine avmlerin, okulların, sitelerin, sayısının hızla arttığını ve bunların noterlik işlerinin çok fazla olduğunu zaten Etimesgut merkeze ulaşmak büyük bir sorun olduğunu belirterek bir an önce buraya noter açılmalı Adalet bakanlığı ve Noterler birliği bu feryadımıza kulak vermeli dedi.

Görüştüğümüz vatandaşlar ise noter yokluğunun ciddi mağduriyet olduğunu site yönetimleri başta olmak üzere her yıl yapılan genel kurulların diğer işlemlerinin de noterce onaylanması gerektiğini bunun için Etimesgut merkezine veya çevre ilçelere gidildiğini söyledi.

#

23 Haz 2017 - 18:04 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Ufuk Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Ufuk Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Ufuk Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Ufuk Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.