Çubuk Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle doğa yürüyüşü düzenledi. ŞÖ

Çubuk Çılgınlar Doğa Yürüyüş Grubu üyelerinin rehberlik ettiği yürüyüşün birinci etabı, Çubuk ile Kızılcahamam sınırındaki Işık Dağı etekleri, Yıldırım Alveren Yaylası ile Ay Kayası arasında yapıldı. İkinci etabı, Hacılar Mahallesi ile Hacılar Şelalesi arasında gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 150 kişi katıldı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, tüm Ankara’yı doğa yürüyüşü için Çubuk’a davet ederek, 'Çubuk, Ankara’nın akciğeri olan bir yer, yeşil bir yer. Kent hayatından sıkılan insanlar, hafta sonları burada kamp ve yürüyüş yaparak şehrin stresinden uzakta bir gün geçiriyor.’’ dedi. Yıldırım Alveren Yaylası'nda katılımcılara parkur ve bölge hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçenin turizm değerlerini tanıtmak için etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Çubuk’un özellikle kuzeyindeki ormanlık alanlarının ve göletlerinin görmeye değer olduğunu dile getiren Başkan Acehan, ‘’Bu tür etkinlikler bölgeleri tanıtma açısından, yürüyüş sporunu ve bedensel eğitimi artırma açısından güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Buradaki amaç öncelikle Çubuk’un turistik bölgelerini Ankara’daki 5,5 milyon insanımıza tanıtmak, insanlardaki spor alışkanlığını günlük egzersiz alışkanlığını ortaya çıkarmak’’ diye konuştu. Proje koordinatörlüğünü Elif Özkan'ın yaptığı etkinliğe, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Kudret Cabılar da katıldı.
#

23 May 2017 - 00:08 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Ufuk Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Ufuk Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Ufuk Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Ufuk Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.