Ertürk minik mucitlerle buluştu KB

Minik mucitlerin projelerini yakından inceledi

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Kahramankazan’daki okullarda düzenlenen bilim şenliklerine katıldı. Minik mucitlerle bir araya gelerek, hazırlanan birbirinden yaratıcı projeleri yakından inceleyen Ertürk, öğrencilerle bir süre mölkky oynadı.

Başkan Ertürk, Kahramankazan Ortaokulu ve İmrendi Ortaokulu’nun, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında düzenledikleri bilim şenliklerinin açılış törenlerine katıldı. Başkan Ertürk’e, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal ve ilçe protokolü de eşlik etti. Ertürk ilk olarak Kahramankazan Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen bilim şenliğinin açılış kurdelesini kesti. Ertürk beraberindekilerle birlikte burada öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceledi. Ertürk burada öğrencilerle bir süre Türkiye’de de yeni yeni popüler hale gelen mölkky isimli atma oyununu oynadı. Ertürk ve beraberindekiler daha sonra İmrendi Ortaokulu’na geçerek buradaki şenliğin açılışını gerçekleştirdi.

Kahramankazan eskiden denizmiş

Ertürk, iki okul öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden yaratıcı projeleri yakından inceleyerek projeler hakkında bilgi aldı. Bilim şenliklerinde öğrenciler tarafından hazırlanan “ışıkla hareket eden robot”, “engellere çarpmayan robot araç”, “kablosuz elektrik iletimi”, “alkışla çalışan lamba”, “labiretten kaçış” ve bisiklet pedalının çevrilmesi sonucu cep telefonlarını şarj olmasını sağlayan “çevirelektrik” ile Kahramankazan’ın 3 milyon yıl önce deniz olduğunu anlatan “Kahramankazan eskiden deniz içinde miydi?” isimli projeler büyük ilgi gördü.

Projeleri çok yaratıcı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bu bilim fuarlarının çocukların bilimsel araştırmalara ve yeni buluşlara ilgi göstermesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Ertürk, “Geleceğin mucitlerinin hazırladıkları projeleri incelemekten büyük keyif aldım. Gerçekten oldukça yaratıcı projeler hazırlamışlar. Onları tebrik ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Kahramankazan Belediyesi olarak yavrularımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

#

11 May 2017 - 21:14 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Ufuk Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Ufuk Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Ufuk Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Ufuk Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.